Tips goede domeinnaam

Het is een vereiste dat uw NL domeinnaam uit minimaal drie en maximaal 63 tekens bestaat. Hiervoor mogen alleen de letters van het Nederlands alfabet, cijfers of een koppelteken (-) worden gebruikt en geen leestekens zoals bijvoorbeeld de é. U mag het koppelteken alleen gebruiken tussen twee letters of cijfers. Een domeinnaam mag geen hoofdletters, spaties of andere vreemde tekens bevatten.

Tips voor het kiezen van de juiste domeinnaam

Digihosting heeft een aantal tips die u helpen om een juiste domeinnaam te kiezen voor uw website, webshop of je blog.

1. Kies een domeinnaam die voor uw gebruikers gemakkelijk is te onthouden.

Een domeinnaam is het belangrijkste uithangbord van je website. Deze moet makkelijk zijn te onthouden en duidelijk aangeven waarover de website gaat. Het hoeft niet persé uw bedrijfsnaam te zijn, maar kan ook een productnaam of een branchenaam zijn.

2. Kies een domeinnaam waarin de belangrijkste zoekwoorden zijn verwerkt

Het aantal bezoekers van een website, webshop of blog is voor een groot deel afhankelijk van zoekmachines. Google bepaalt op basis van zoekwoorden welke websites als eerste worden gepresenteerd in de zoekresultaten. Het is dus van belang dat het belangrijkste zoekwoord of de belangrijke zoekwoorden in de domeinnaam zijn verwerkt. Zo zal bijvoorbeeld aannemeralbertdevries.nl beter vindbaar zijn dan albertdevries.nl als in Google gezocht wordt op aannemer.

3. Registreer meerdere extensies van de domeinnaam

Er zijn twee redenen om meerdere extensies van dezelfde domeinnaam als klant te registreren. Ten eerste zal een gebruiker die een verkeerde extensie intypt toch bij de juiste website uitkomen. Ten tweede hebben concurrenten niet langer de mogelijkheid uw domeinnaam met een andere extensie te kapen en zodoende kunnen meeliften op uw succes

4. Een domeinnaam re-directen

Wanneer u een domeinnaam parkeert zorgt u ervoor dat deze op uw eigen (bedrijfs)naam geregistreerd wordt, zodat u deze eventueel in de toekomst kunt gaan gebruiken. Een geparkeerde domeinnaam wordt niet gebruikt. Indien een gebruiker deze naam intikt, krijgt hij een zogenaamde placeholder van Digihosting te zien.

Een domeinnaam re-directen zorgt ervoor dat bezoekers automatisch doorgestuurd worden naar een andere domeinnaam of naar een sub-domein. Het re-directen van een domeinnaam kunt u zelf instellen in het controlpanel Direct Admin.

5. Een domeinnaam moet makkelijk te spellen zijn

Zorg dat u een makkelijk te spellen domeinnaam kiest. Als er toch een mogelijke spelfout in zou kunnen zitten, bijvoorbeeld projectinrichtingalbertdevries.nl met een c of projektinrichtingalbertdevries.nl met een k, registreer dan beide domeinen en stel een re-direct in.

Eduard Deckers
Al enige tijd worden mijn websites gehost door Webburo Noord Nederland. Ik ben buitengewoon te spreken door de service die wordt verleend. Hij is snel, doeltreffend en zeer prettig. Als ZZPer heb ik totaal geen omkijken naar dit aspect van mijn werk en dat is zeer plezierig. Dank hiervoor!
Ronald Rentenaar
Ben al jaren, naar volle tevredenheid, gebruik van de services van Webburo Noord Nederland / Web2Host. De supportdesk (in het bijzonder René Scholten) is snel en kundig. Op een emailtje met een vraag heb je in no-time een antwoord. Ik zou zeggen ga zo door!
Hans van Hove
Al ruim 20 jaar met mijn websites bij Digihosting.nl en zelden een probleem gehad, die enkele keer altijd goed geholpen.
Nu ik mijn hostingpakket wilde reorganiseren kreeg ik prima advies en een voordeliger nieuw pakket.
Martijn Liemburg
Sinds jaar en dag maakt gebruik van de hostingdiensten. Top dienstverlening, keurige en prettige communicatie en aardige mensen. Zeer tevreden.
Bigbagsiergrind nl
Een paar maanden geleden heeft Webburo voor ons een website gebouwd. Wij zijn super tevreden met het resultaat.

-Het team van Bigbagsiergrind.nl