Helpdesk Domeinnamen

Domeinnaamregistratie is het vastleggen van een internet domeinnaam, zodat alle rechten van dit domein voor de eigenaar zijn. Een domeinnaam is een aanduiding van een internet adres. Technisch gezien verwijst een domeinnaam naar een stukje ruimte op een server bij een Internet provider waar de website is geplaatst. Oorspronkelijk bestaan deze adressen uit getallenreeksen. Er is echter voor gekozen om hier een naam aan te koppelen, omdat woorden over het algemeen makkelijker te onthouden zijn. Achter de punt van een domeinnaam staat de zogenaamde extensie. Elk land heeft in ieder geval een eigen extensie, maar er zijn tal van andere mogelijkheden als .COM, .NET, .EU.

Een domeinnaam kunt u zelf bepalen. In Nederland zijn veel gekozen domeinen www.uwnaam.nl en www.uwbedrijfsnaam.nl. De registratie van domeinnamen met de ‘.NL’ extensie wordt verzorgd door de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Alleen daar kunnen domeinnamen worden ingediend en na goedkeuring op naam van de aanvrager worden geregistreerd. Digihosting is een officieel geregistreerde partner van SIDN, waardoor wij rechtstreeks en snel NL domeinnamen voor u deponeren.

Een domein is een plek – meestal een website – op het internet waar één of meerdere domeinnamen naar toe verwijzen. Die plek heeft een naam: de domeinnaam.
Een domein kan verschillende namen krijgen. Om meerdere domeinnamen aan uw domein te koppelen dient u deze te registreren, en vervolgens in uw controlpanel als “Domain Aliases” toe te voegen. De e-mail wordt dan ook automatisch doorgestuurd naar de domeinnaam die als eerste aan het domein is gekoppeld (de hoofddomeinnaam).

Domeinnamen zijn niet gebonden aan contracten. U kunt de registratie op ieder moment bij een andere provider onderbrengen. Voor het domein zelf, de ruimte op het internet, huurt u serverruimte bij een provider in de vorm van een hostingpakket. Die huur is vaak aan contracten verbonden.
Samengevat: u kunt uw domeinnaam altijd verhuizen. Het domein zelf kan dan meeverhuizen zodra de contractperiode bij uw vorige provider afloopt. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Let op: Sommige domeinnamen moeten minimaal 60 dagen oud zijn (geregistreerd) om verhuisd te kunnen worden.

Indien u uw .nl domeinnaam naar Digihosting wilt verhuizen dan dient u een token op te vragen bij uw huidige hostingprovider. Een token is een code waarmee wij de verhuizing in gang kunnen zetten. Indien u de token ontvangen heeft dan kunt u deze invoeren bij het bestelformulier. Indien de token klopt dan is uw domeinnaam direct verhuisd.

Indien u al in het bezit bent van uw token dan kunt u deze ook opgeven in het bestelformulier. Indien de token correct is dan wordt uw domeinnaam direct verhuisd

U mag uiteraard zelf bepalen welk domein en welke extensie u wilt registreren. Wanneer u een website wilt publiceren die gericht is op een Nederlands publiek, is het aan te raden voor de extensie .NL te kiezen, omdat de meeste Nederlanders een domeinnaam met .NL erachter zullen kiezen. Ook is een site met een NL extensie in Nederland beter vindbaar in de zoekmachines, zoals Google. Wanneer uw site gericht is op een Belgisch publiek is de .BE extensie het meest voor de hand liggend. Wanneer uw website internationaal gericht is kunt u het beste kiezen voor .COM (commerciële sites, de meest gebruikte extensie ter wereld) of .EU (de extensie bedoeld voor Europese bedrijven en particulieren). Daarnaast kunt u ook kiezen voor .NET, .ORG, .INFO of .NU. Uiteraard kan het voorkomen dat de door u gewenste domeinnaam in een bepaalde extensie al bezet is, in dat geval kunt u ook een andere extensie kiezen. Veel “mooie” domeinen zijn bijvoorbeeld als .EU of .NU domein nog beschikbaar, terwijl ze als .NL en .COM al geregistreerd zijn door een ander.

Ja dat kan. Voor de registratie van .NL, .BE, .EU, .COM, .NET, .ORG, .INFO en .NU domeinen bestaan op dat gebied geen restricties. Dat wil zeggen dat deze domeinen vrij te registreren zijn door zowel bedrijven als particulieren in binnen- en buitenland.

Ja, er is geen maximum gesteld aan het aantal domeinnamen dat per klant geregistreerd wordt.

Bij elk webhostingpakket van Digihosting is standaard ook e-mail hosting voor een onbeperkt aantal e-mail accounts opgenomen.

Vanzelfsprekend kunt u, als u nu uw gewenste domeinnaam via Digihosting registreert, te allen tijde een bijpassend hosting pakket bestellen.

Eduard Deckers
Al enige tijd worden mijn websites gehost door Webburo Noord Nederland. Ik ben buitengewoon te spreken door de service die wordt verleend. Hij is snel, doeltreffend en zeer prettig. Als ZZPer heb ik totaal geen omkijken naar dit aspect van mijn werk en dat is zeer plezierig. Dank hiervoor!
Ronald Rentenaar
Ben al jaren, naar volle tevredenheid, gebruik van de services van Webburo Noord Nederland / Web2Host. De supportdesk (in het bijzonder René Scholten) is snel en kundig. Op een emailtje met een vraag heb je in no-time een antwoord. Ik zou zeggen ga zo door!
Hans van Hove
Al ruim 20 jaar met mijn websites bij Digihosting.nl en zelden een probleem gehad, die enkele keer altijd goed geholpen.
Nu ik mijn hostingpakket wilde reorganiseren kreeg ik prima advies en een voordeliger nieuw pakket.
Martijn Liemburg
Sinds jaar en dag maakt gebruik van de hostingdiensten. Top dienstverlening, keurige en prettige communicatie en aardige mensen. Zeer tevreden.
Bigbagsiergrind nl
Een paar maanden geleden heeft Webburo voor ons een website gebouwd. Wij zijn super tevreden met het resultaat.

-Het team van Bigbagsiergrind.nl