Helpdesk Algemeen

U logt in op controlpanel DirectAdmin (www.uwdomeinnaam.extensie:2222) met uw username en password. Onze domeinnaam is digihosting.nl. Wij gaan in dit geval naar digihosting.nl:2222

Als u de inloggegevens kwijt bent, dan kunt u hierover een e-mail sturen naar info@digihosting.nl. In uw persoonlijke account vindt u onder het kopje “E-mailbeheer” de link met “Pop3 E-mail accounts”. Als u hierop klikt kiest u linksboven voor “Nieuw mail account”. Als u dit formulier vervolgens invult, krijgt u automatisch de gegevens die u nodig heeft voor Outlook

Meteen na uw bestelling wordt uw persoonlijke hostingpakket aangemaakt op de server en ontvangt u van ons de inloggegevens voor uw klantenpaneel en controlpanel. U kunt dus meteen beginnen met het inrichten en het plaatsen van uw website en e-mailadressen etc. Indien u reeds klant bij ons bent zal uw domeinnaam ook per direct geregistreerd worden. Wanneer het uw eerste bestelling betreft zal uw domeinnaam pas geregistreerd worden na ontvangst van uw betaling. Als u betaalt via iDEAL wordt uw domeinnaam direct geregistreerd. Betalingen die u zelf doet d.m.v. telebankieren of overschrijvingen duren meestal één of twee dagen. In alle gevallen wordt de domeinnaam meteen na ontvangst van uw betaling geregistreerd.

Indien u onze helpdesk belt, is het in sommige gevallen handig dat één van onze medewerkers uw computer “overneemt” om het probleem op te lossen. Deze software van Teamviewer installeert niets op uw computer en als u het programma afsluit hebben derden geen toegang meer. U kunt ons toegang geven door de unieke code die in beeld verschijnt door te geven aan één van onze medewerkers. U kunt meekijken wat wij aan het doen zijn op uw systeem. Let op: u dient in alle gevallen naar ons te bellen, wij bellen u nooit om te vragen om uw codes i.v.m. de beveiliging. U kunt hier Teamviewer downloaden voor uw PC of voor uw Mac.

Dataverkeer bestaat uit het aantal GBs (of MB, KB, bytes, etc.) dat wordt verbruikt door de bezoekers van uw website, het downloaden van een bestand, het versturen van e-mail en al het overige Internet verkeer. Bij elk opgevraagd bestand van uw website worden er gegevens (dus data) verzonden naar de computer van de bezoeker. Hoe meer mensen uw website bezoeken, des te meer gegevens (lees dataverkeer) er worden verzonden. Wanneer u een bestand op uw website hebt staan van 2 MB en dat wordt 20 keer gedownload, dan betekent dit in theorie dat u 40 MB dataverkeer heeft verbruikt.
Uw webhostingpakket heeft een maximum aantal GB’s dataverkeer per maand. U kunt uw pakket te allen tijde upgraden. Ook kunt u uw pakket jaarlijks downgraden.

Schijfruimte is de totale ruimte die u tot uw beschikking heeft op onze server voor het totaal van uw website, e-mail berichten, databases, log bestanden en statistieken. Uw webhostingpakket heeft een maximum aantal GB’s schijfruimte. U kunt uw pakket te allen tijde upgraden. Ook kunt u uw pakket jaarlijks downgraden.

U kunt uw webpagina’s via een FTP programma (zie ook het antwoord op de vraag “Wat is FTP”) of via Dreamweaver met een ingebouwd FTP programma uploaden naar uw account op de server. U kunt inloggen met de gegevens die u per e-mail heeft ontvangen direct na uw bestelling.
Na het inloggen kunt u uw website in de map “/domains/domeinnaam.nl/public_html” zetten. Uw website dient altijd een indexbestand te hebben, anders zal de standaard pagina zichtbaar blijven.

FTP is een afkorting van File Transfer Protocol. Met een FTP programma kunt u bestanden uploaden en downloaden via het internet. Bestanden kunnen van uw computer naar de server verstuurd worden en u kunt bestanden van de server ontvangen op uw computer.
Een goed en gratis FTP-programma (betrouwbaar en veel gebruikt) kunt u zelf downloaden bij Filezilla of SmartFTP.

Eduard Deckers
Al enige tijd worden mijn websites gehost door Webburo Noord Nederland. Ik ben buitengewoon te spreken door de service die wordt verleend. Hij is snel, doeltreffend en zeer prettig. Als ZZPer heb ik totaal geen omkijken naar dit aspect van mijn werk en dat is zeer plezierig. Dank hiervoor!
Ronald Rentenaar
Ben al jaren, naar volle tevredenheid, gebruik van de services van Webburo Noord Nederland / Web2Host. De supportdesk (in het bijzonder René Scholten) is snel en kundig. Op een emailtje met een vraag heb je in no-time een antwoord. Ik zou zeggen ga zo door!
Hans van Hove
Al ruim 20 jaar met mijn websites bij Digihosting.nl en zelden een probleem gehad, die enkele keer altijd goed geholpen.
Nu ik mijn hostingpakket wilde reorganiseren kreeg ik prima advies en een voordeliger nieuw pakket.
Martijn Liemburg
Sinds jaar en dag maakt gebruik van de hostingdiensten. Top dienstverlening, keurige en prettige communicatie en aardige mensen. Zeer tevreden.
Bigbagsiergrind nl
Een paar maanden geleden heeft Webburo voor ons een website gebouwd. Wij zijn super tevreden met het resultaat.

-Het team van Bigbagsiergrind.nl