FTP toegang

Met behulp van FTP kunt u snel en gemakkelijk bestanden up- en downloaden. Het is ook mogelijk om uw volledige website te uploaden. Wanneer u geen FTP-programma in uw bezit heeft, dan kunt u FileZilla hier downloaden en kies de optie “Client”.

Uploaden van de website

Als u Filezilla opstart tikt u links boven bij ‘Address’ de naam van de FTP-server in. Aangezien Digihosting vele verschillende servers heeft dient u de naam van de server in te voeren die wij u per e-mail gestuurd hebben toen u het hostingpakket bij ons heeft besteld: ftp.example.com. Vervolgens geeft u uw Username en Wachtwoord in die u eveneens per e-mail van ons heeft ontvangen.

Nu krijgt u een rechtstreekse verbinding met de FTP-server. Aan de linkerkant selecteert u de betreffende map op uw eigen computer waarin de bestanden van de website staan. Aan de rechterkant zijn in geel de mappen vermeld met bestanden die al op de server staan.

Klik nu rechts in de map ‘webspace’ en vervolgens op de map ‘httpdocs’. Vervolgens verschijnt de map waarin uw domeinnaam staat. Hierin kunt u de bestanden van uw website uploaden, zodat deze op het internet worden geplaatst. De eerste pagina van uw website moet altijd als naam ‘index.html’ of ‘index.php’ hebben.

Aan de linkerkant van het scherm selecteert u de betreffende map op uw eigen computer waarin de bestanden van de website staan. Selecteer hier de bestanden die u wilt verplaatsen naar de server. Als u de complete website, webshop of blog wilt overzetten dient u alle bestanden te selecteren door de Ctrl knop in te drukken en vast te houden en vervolgens alle bestanden selecteren.

U kunt nu de bestanden naar de rechts slepen in de map ‘httpdocs’. Vervolgens worden de documenten vanzelf gepubliceerd.