FTP toegang

Met behulp van FTP kunt u snel en gemakkelijk bestanden up- en downloaden. Het is ook mogelijk om uw volledige website te uploaden. Wanneer u geen FTP-programma in uw bezit heeft, dan kunt u FileZilla hier downloaden en kies de optie “Client”.

Uploaden van de website

Als u Filezilla opstart tikt u links boven bij ‘Address’ de naam van de FTP-server in. Aangezien Digihosting vele verschillende servers heeft dient u de naam van de server in te voeren die wij u per e-mail gestuurd hebben toen u het hostingpakket bij ons heeft besteld: ftp.example.com. Vervolgens geeft u uw Username en Wachtwoord in die u eveneens per e-mail van ons heeft ontvangen.

Nu krijgt u een rechtstreekse verbinding met de FTP-server. Aan de linkerkant selecteert u de betreffende map op uw eigen computer waarin de bestanden van de website staan. Aan de rechterkant zijn in geel de mappen vermeld met bestanden die al op de server staan.

Klik nu rechts in de map ‘webspace’ en vervolgens op de map ‘httpdocs’. Vervolgens verschijnt de map waarin uw domeinnaam staat. Hierin kunt u de bestanden van uw website uploaden, zodat deze op het internet worden geplaatst. De eerste pagina van uw website moet altijd als naam ‘index.html’ of ‘index.php’ hebben.

Aan de linkerkant van het scherm selecteert u de betreffende map op uw eigen computer waarin de bestanden van de website staan. Selecteer hier de bestanden die u wilt verplaatsen naar de server. Als u de complete website, webshop of blog wilt overzetten dient u alle bestanden te selecteren door de Ctrl knop in te drukken en vast te houden en vervolgens alle bestanden selecteren.

U kunt nu de bestanden naar de rechts slepen in de map ‘httpdocs’. Vervolgens worden de documenten vanzelf gepubliceerd.

Eduard Deckers
Al enige tijd worden mijn websites gehost door Webburo Noord Nederland. Ik ben buitengewoon te spreken door de service die wordt verleend. Hij is snel, doeltreffend en zeer prettig. Als ZZPer heb ik totaal geen omkijken naar dit aspect van mijn werk en dat is zeer plezierig. Dank hiervoor!
Ronald Rentenaar
Ben al jaren, naar volle tevredenheid, gebruik van de services van Webburo Noord Nederland / Web2Host. De supportdesk (in het bijzonder René Scholten) is snel en kundig. Op een emailtje met een vraag heb je in no-time een antwoord. Ik zou zeggen ga zo door!
Hans van Hove
Al ruim 20 jaar met mijn websites bij Digihosting.nl en zelden een probleem gehad, die enkele keer altijd goed geholpen.
Nu ik mijn hostingpakket wilde reorganiseren kreeg ik prima advies en een voordeliger nieuw pakket.
Martijn Liemburg
Sinds jaar en dag maakt gebruik van de hostingdiensten. Top dienstverlening, keurige en prettige communicatie en aardige mensen. Zeer tevreden.
Bigbagsiergrind nl
Een paar maanden geleden heeft Webburo voor ons een website gebouwd. Wij zijn super tevreden met het resultaat.

-Het team van Bigbagsiergrind.nl